Creatief brainstormen in 1 van deze 6 winterse locaties

Is jullie vergaderzaal op het werk even grijs als het weer buiten? In België bestaan er ontelbare originele locaties waar jij met je team kan gaan brainstormen. Voor een dag of een weekend, afwisseling is waar jullie naar op zoek zijn. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt met de leukste winterse brainstormlocaties in België.
➤  WATT 17

Je hoeft niet meteen groots te gaan voor de eerste out of office brainstorm van je team. Soms is de verandering van locatie voldoende om een wereld van verschil te maken. WATT 17 is hier een perfecte locatie voor. Dit oude industriële gebouw in Heusden-Zolder is de voormalige energiecentrale die vroeger de hele mijnsite in het licht deed baden.

De twee evenementzalen – met de toepasselijke namen ‘Bovengrond’ en ‘Ondergrond’ – zijn perfect voor een dag vol seminaries en teambuilding. De architectuur en inrichting van de zalen met metaal, koper en hout, vormen een mooie verwijzing naar het verleden van dit gebouw.

Over catering hoef je je geen zorgen te maken, deze wordt voor jou en je team voorzien. Bij WATT 17 wordt nauw samengewerkt met chef-koks die jou een uitgebreide keuze aan foodconcepten voorschotelen vanuit alle hoeken van de wereld. Indien gewenst organiseren ze zelfs een heuse teambuilding. Een winterse avond combineren met de decadentie van een casino royale is wat wij jullie aanraden. Locatie: WATT 17. Koeltorenlaan 9, 3550 Heusden-Zolder.
➤  Situs

Het idee om te vergaderen in de rust van de Ardennen spreekt je vast wel aan. Wil je volledig afstand nemen van de rush van het werkleven? Laat die werktelefoon dan links liggen en sluit jullie volledig af van de buitenwereld. Situs zorgt ervoor dat jij en je team kunnen brainstormen tussen de bossen en de heuvels van de Ardennen.

De prachtige en modern ingerichte huizen voorzien volledig in jullie comfort, zowel op professioneel vlak als op vlak van ontspanning. Situs heeft twee huizen – ‘Au dessus du Bie’ en ‘Sech’ry’ – ter beschikking, die plaats bieden aan 30 tot 60 personen. Ideaal dus voor grotere groepen.

Catering is niet inbegrepen in de accommodatie, maar Situs heeft een lijst opgesteld met cateraars die geschikt zijn om jou en je team te voorzien van de nodige spijs en drank. Jouw team in de sneeuw in de Ardennen? Dat wordt een succesverhaal! Locatie: Au dessus du Bie – Rue des Routis 27, Daverdisse. Sech’ry – Sechery 137, Redu.
➤  Brouwerij Het Anker

Brouwerij Het Anker is nog zo’n leuk alternatief in de winter. Deze brouwerij bevindt zich in het Begijnhof in Mechelen en voorziet alle nodige accommodatie voor het organiseren van brainstormsessies en seminaries. Het Anker heeft verschillende zalen ter beschikking die ruimte bieden aan 100 personen.

Wil je een walking diner of een buffet? Of ga je toch liever voor een gezellige winterbarbecue? De brouwerij voorziet in de volledige catering zodat jij en je team het einde van de dag halen.

Na een dag vergaderen heeft iedereen uiteraard nood aan ontspanning. Wat beter dan een bierdegustatie om de dag af te sluiten? Er zijn verschillende concepten waaruit jullie kunnen kiezen. Geen kaas en wijn, maar wel kaas en bier of chocolade en bier. Als je het liever wat sterker hebt, dan kan je altijd kiezen voor concepten met whisky in plaats van bier. Niets beter dan een hartverwarmertje in de winter, toch? Na zo’n tasting is het niet slim om terug in de wagen te kruipen, daarom biedt Het Anker ook de gelegenheid tot overnachten wanneer jouw team geen bob heeft. Locatie: Het Anker. Guido Gezellelaan 49, 2800 Mechelen.
New call-to-action
➤  reBoot

Natuurlijk hoeven jij en je team niet per se te kiezen voor een huis of een zaal enkel omdat het buiten grijs weer is. Je kan het ook wat origineler gaan zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vergaderen op een boot? Bij reBoot vergaderen jullie in de buik van een schip en krijgt je team een unieke gelegenheid om samen te werken.

ReBoot geeft je enerzijds professionele begeleiding om de samenwerking tussen je team te verbeteren, maar anderzijds kan je de boot ook huren om er een eigen seminarie in te organiseren. De heldere en moderne vergaderruimte, de break-room en de bar vormen de geschikte plek voor en dag vol debat.

Ook afwisseling tussen werk en ontspanning is hier mogelijk. Geniet van een heerlijke maaltijd met verse streekproducten uit de kombuis of maak het spannend met een escaperoom aan boord. Gewoon eens een anders vergaderen kan wonderen doen voor jouw team. Locatie: Schip reBoot. Vaart Leuven, Kolonel Begaultlaan, 3012 Wilsele (ter hoogte van Overstock nr. 13).
➤  Thermae Boetfort

Soms is het geen slecht idee om het aangename aan het … aangename te koppelen. In de winter zijn de opties echter wat beperkter. Daarom stellen wij voor dat jij en je team een bezoek brengen aan Thermae Boetfort. In het kasteel van Boetfort kan je niet enkel genieten van wellness. Het kasteel biedt ook uitstekende accommodatie om samen met je team te brainstormen. Een grote en een kleine vergaderzaal staan hier ter jullie beschikking.

Na een hele dag vol vergaderingen en seminaries kan je de dag afsluiten door samen met je team te genieten van de geweldige wellness accommodatie die het Boetfort jullie biedt. Toch geen tijd om na al dat vergaderen in de wellness te passeren? Geen probleem, je kan je team een tegoedbon schenken zodat ze later nog eens kunnen terugkomen. Lekker opwarmen in de sauna doet iedereen deugd!

Locatie: Thermae Boetfort. Sellaerstraat 42, 1820 Melsbroek.
➤  Château Froidthier

De naam van dit verblijf zegt het zelf al: dit is een geweldige keuze tijdens de koude wintermaanden. Heeft je team nood aan een paar dagen afzondering om nieuwe ideeën te bedenken én wil je dit doen in uiterste luxe? Misschien moet je Chateau Froidthier in Thimister-Clermont eens overwegen. Dit kasteel is enkel geschikt voor de kleinere teams. Voor een overnachting kan je er terecht met 14 personen.

In dit 200 jaar oude kasteel kan jullie volledig focussen op een grondige brainstormsessie. Start jullie dag met een winterwandeling doorheen de tuin en een stevig ontbijt. Schakel daarna een versnelling hoger en vergader erop los rond de tafel in de eetkamer.

’s Avonds biedt dit kasteel je tal van mogelijkheden om te ontspannen. Warm op in de sauna of kies voor een stevige zweetsessie in de fitnesszaal. De avond kan je afsluiten met een spelletje biljart of film in de bioscoopzaal. Ons voorstel: boek een verblijf van twee dagen, vergader op de ene en ga wandelen op de Ligne 38 of bezoek één van de pittoreske dorpjes in de buurt op de andere.
New call-to-action