De consumptiecheque (of coronapremie) is verkrijgbaar bij Sodexo

Dit artikel werd bijgewerkt op 02/08/21 : Je kan de Consumption Pass, de consumptiecheque van Sodexo, nu bestellen bij Sodexo. Wij geven je hieronder alle informatie over deze bonus, ook gekend als coronapremie, die wordt toegevoegd aan de Sodexo Card van je medewerkers.

Praktische informatie

  • De coronapremie is een mooie bonus van tot wel € 500 aan consumptiecheques per medewerker. Deze premie is momenteel helaas niet beschikbaar voor zelfstandigen.
  • Voordelig voor jou én voor je medewerkers: 100% aftrekbaar en slechts 16,5 % werkgeversbijdrage
  • De cheque is enkel geldig in fysieke verkooppunten in België (dus niet online). Deze cheque heeft immers als doel de koopkracht van werknemers in België te vergroten en tegelijkertijd de Belgische economie te herlanceren.
  • De Consumption Pass wordt opgeladen op de Sodexo Card
  • De Consumption Pass zal geldig zijn tot en met 31 december 2022 (ongeacht de datum waarop je hem besteld hebt)
  • Je kan de consumptiecheque bestellen tot en met 31 december 2021
  • De ondertekening van een CAO/IAO is noodzakelijk om de consumptiecheque toe te kennen. Download hier een CAO-model (Collectieve Arbeidsovereenkomst) of een IAO-model (Individuele Arbeidsovereenkomst).
De Consumption Pass, de consumptiecheque van Sodexo, zal aanvaard worden door een uitgebreid handelaarsnetwerk.

Wat is de Consumption Pass?

De consumptiecheque kent vele synoniemen: coronapremie, coronacheque, € 500 cheque, … Met de Consumption Pass biedt Sodexo je de consumptiecheque aan, de cheque die door de overheid werd gelanceerd om werknemers in België extra koopkracht te bieden.

De Consumption Pass is een elektronische cheque die wordt opgeladen op de Sodexo Card en maakt het mogelijk om werknemers in België een extra koopkracht tot wel € 500 te schenken. Zij kunnen deze uitgeven in een uitgebreid handelaarsnetwerk in België, maar niet voor online aankopen.

Door de coronapremie aan je medewerkers toe te kennen, bedank je hen voor hun inspanningen tijdens de voorbije maanden en kan je hen motiveren voor de komende uitdagingen. Bovendien help je zo mee de Belgische economie herlanceren.

De Consumption Pass is, net zoals onze andere elektronische cheques, cumuleerbaar met de Lunch Pass, de Eco Pass, de Cadeau Pass en de Sport & Culture Pass.

Wil je consumptiecheques bestellen?

Je kan ze bestellen via ons bestelformulier. Bezorg ons je gegevens en we nemen contact met je op om je te begeleiden bij je bestelling.

Op zoek naar andere oplossingen ter motivatie?

Ontdek onze extralegale voordelen: ze zijn ideaal om het salarispakket van je medewerkers te verrijken en zijn voordelig voor jou én je medewerkers.

Meer dan 2.050.000 medewerkers (1 medewerker op 2) krijgen in België maaltijdcheques toegekend. De jouwe ook? Deze extra koopkracht voor voedingsmiddelen kan per medewerker oplopen tot wel € 160 per maand. Je vindt alle info op de pagina van onze Lunch Pass, de maaltijdcheque van Sodexo.

Ook de ecocheque van de Sodexo, de Eco Pass, wordt erg gewaardeerd door zowel werkgevers als hun medewerkers. Deze bonus tot wel € 250 per medewerker en per jaar, moedigt duurzame aankopen aan en draagt bij tot het welzijn van onze planeet. Je vindt alle info op de pagina van onze Eco Pass, de ecocheque van Sodexo.