Internationale Vrouwendag @ Sodexo: gelijkwaardigheid als superkracht

Internationale Vrouwendag is een dag die we bij Sodexo niet zomaar voorbij lieten gaan. Het was hét moment om samen onze schouders te zetten onder maximale gendergelijkwaardigheid. Niet omdat het mooi toont. Maar omdat het thema perfect aansluit bij het bedrijf dat we willen zijn.

Daarom zetten we bij Sodexo BRS een hele week lang een leuke campagne op touw, die al onze medewerkers engageerde. Het resultaat: gelijkwaardigheid in de kijker én een mooie donatie aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW).

➤ Gelijkwaardigheid als superkracht

Sodexo voert elke dag een strijd voor gelijke kansen op de werkvloer. In de week van Internationale Vrouwendag zetten we die missie kracht bij, met een coole SHEroes-campagne.

De boodschap: superhelden komen niet alleen voor in actiefilms. Ze wandelen gewoon rond op kantoor. Want iedereen die zich engageert in de strijd voor gelijkwaardigheid, toont z’n superkrachten en maakt een essentieel verschil.

➤ Zo vierden we onze SHEroes

Onze SHEroes én hun bondgenoten verdienen het om in de spotlights te staan. En dat is precies wat we met deze campagne deden. We maakten een levensgrote SHEroes-achtergrond en plaatsen die in onze Sodexo-cafetaria.

We stimuleerden onze medewerkers om hun engagement te tonen:

  • Ze namen een foto met de speciale achtergrond.
  • Ze deelden hem op sociale media vergezeld van de hashtags #EmbraceEquity en #SodexoSHEroes
  • Per post doneerden we een mooi bedrag aan Centrum Algemeen Welzijnswerk via Stop Hunger.

➤ De strijd gaat door, elke dag opnieuw

Nu Internationale Vrouwendag afgelopen is, blijven onze SHEroes en hun bondgenoten strijden voor een gelijkwaardige wereld. Die missie verandert nooit, ook al is deze campagne afgelopen.

Achter de schermen werken we samen verder. Van communicatie tot sollicitaties, van interne processen tot evaluatiegesprekken: bij Sodexo bekijken we alles door een bril van gelijke kansen, respect en gendergelijkwaardigheid – 365 dagen per jaar.