Een schooljaar vol (groene) energie? Kies voor ecocheques voor je medewerkers!

Je kon er moeilijk naast kijken: vorige week gingen honderdduizenden kinderen weer naar school. Ook de kinderen van jouw medewerkers stapten het nieuwe schooljaar in.

Met de juiste incentive ondersteun je jouw werknemers en hun gezin om er een groen schooljaar vol energie van te maken. Eentje dat niet alleen goed is voor het welzijn van de jeugd, maar ook voor dat van de planeet. Hoe je dat aanpakt? Daar vertellen we je alles over in deze blog!

➤ Ecocheques: een duurzaam duwtje in de rug

Ecocheques werden in het leven geroepen om duurzame aankopen te stimuleren. Je medewerkers kopen er producten mee aan die zacht zijn voor het milieu – én die hen het leven makkelijker maken. Wist je dat 54% van de Belgische werknemers die ecocheques gebruiken méér aandacht besteden aan het milieu tijdens hun aankopen?

Daarnaast is de ecocheque natuurlijk ook een welgekomen financieel extraatje voor je personeel. Nu er weer allerlei producten aangekocht moeten worden voor school, zijn ecocheques een duurzaam duwtje in de rug!

➤ Slim schoollopen en studeren met ecocheques

Een recente studie toont aan dat schoolkosten flink kunnen oplopen: 255 euro per jaar voor een kind in de lagere school, 428 euro in het middelbaar onderwijs.

Dankzij ecocheques help je jouw medewerkers financieel vooruit én motiveer je hen om duurzame keuzes te maken tijdens het schooljaar. Zo kunnen ze door aankopen te doen met ecocheques heel wat CO2-uitstoot vermijden.

Je werknemer kan met ecocheques investeren in duurzame:

• drinkflessen en brooddozen;

• tweedehandscomputers, -smartphones en -tablets;

• rekenmachines op zonne-energie, tweedehandsboekentassen;

• tweedehandskleding en tweedehands bureaumateriaal.

➤ Leer meer over ecocheques voor jouw medewerkers

De helft van alle werknemers in België ontvangt ecocheques. En één cheque bespaart 1 kilogram CO2. Wil je ontdekken welke producten jouw werknemers kunnen aankopen met ecocheques? Lees dan meer op myecocheques.be.

Meteen ecocheques bestellen voor je team? Vraag dan een offerte aan voor Eco Pass !