EcoVadis Gold-label: duurzaamheid en verantwoord ondernemen als pijlers van Sodexo

De uitdagingen rond duurzaamheid zijn groot. Het engagement van Sodexo Benefits & Rewards Services om een positieve impact te maken, is dat gelukkig ook. Als grootste Belgische uitgever van cheques, hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen. Daar zijn we ons elke dag van bewust.

Onze inspanningen om duurzamer, milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, worden opnieuw bekroond met het EcoVadis Gold-label. En daar zijn we bijzonder trots op.

➤ Wat is EcoVadis?

Het EcoVadis Gold-certificaat wordt uitgereikt door EcoVadis, een organisatie die bedrijven analyseert en een score toekent op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De procedures zijn transparant en strikt, waardoor dit label een goede indicator is voor de positieve maatschappelijke impact van een bedrijf.

➤ Betere score dan 95% van de bedrijven

Sodexo Benefits & Rewards Services scoort 70/100 op de EcoVadis Gold-analyse. Dat betekent dat we bij de top 5% van bedrijven in onze sector behoren op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Dat is het gevolg van het harde werk van onze teams de voorbije jaren. Zij zetten hun schouders onder nieuwe procedures en engagementen. Vandaag plukt het hele bedrijf daar de vruchten van.

Sven Marinus, CEO van Sodexo Benefits & Rewards, ziet het zo: “De afgelopen jaren hebben we processen opgestart om de werking van ons bedrijf fundamenteel te veranderen. We verlagen de impact op het milieu én verbeteren ons personeelsbeheer. Het EcoVadis Gold-label bekroont de inspanningen van onze medewerkers. Zij helpen ons om elke dag beter te worden.”

➤ Inzetten op menselijke werkvloer en milieuvriendelijke processen

Onze teams hebben dus sterke doelen gesteld voor zichzelf. Ze bereikten op dat vlak enkele belangrijke mijlpalen in 2021. Die zorgen ervoor dat we ook op lange termijn zullen voldoen aan de strikte eisenbundel van een EcoVadis Gold-erkenning.

  1. We behaalden het “CO2-neutraal”-label.
  2. We integreerden een nieuw hr-beleid rond flexwerk en gelijke verloning.
  3. We behaalden het GEEIS-label (Gender Equality European & International Standard) rond gelijkheid tussen vrouwen en mannen op de werkvloer.
  4. Onze medewerkers volgden opleidingen rond milieu, energieverbruik en afvalbeheer.
  5. We ontvingen de erkenning van SBTi (Science Based Targets, een samenwerking tussen het CDP, het UN Global Impact, het World Resources Institute en het WWF).

➤ Focus op jou, onze medewerkers en onze samenleving

Bij Sodexo Benefits & Rewards Services perfectioneren we onze aanpak om jou en je medewerkers op de best mogelijke manier te helpen. We ontwikkelen producten die écht een verschil maken voor je bedrijf en je teams.

Maar een hart voor onze klanten stopt niet bij het afleveren van een product. Onze medewerkers doen er alles aan om zorg te dragen voor wat wij met jou én al onze klanten delen: onze samenleving, ons milieu en het klimaat.