4 goeie redenen om je medewerkers te belonen met de digitale Sport & Culture Pass

Geweldig nieuws! Op 1 juli lanceert Sodexo de volledig digitale Sport & Culture Pass. Het is de gedroomde aanleiding om de koopkracht van je medewerkers te vergroten. Zo geef je hen extra mogelijkheden om in hun vrije tijd te genieten van cultuur, sport en theater. Lees meer!

De coronamaatregelen worden stilaan wat soepeler. Zo is het opnieuw mogelijk om samen te sporten én een portie cultuur op te snuiven.

Iedereen staat te popelen om het leven opnieuw te ontdekken. Zeker als het gaat om sport en cultuur. Daarom lanceert Sodexo een handige, eenvoudige tool die jouw HR-departement helpt om je medewerkers beter te belonen. De nieuwe 100% digitale én mobiele Sport & Culture Pass werkt op basis van een QR-code en is beschikbaar vanaf 1 juli 2021.

Sodexo is de eerste uitgever in België die een mobiele versie van de Sport & Culture Pass uitrolt. Deze oplossing bespaart je medewerkers niet alleen tijd. Het zorgt ook voor méér geluk op de werkvloer. Bovendien is de nieuwe Sport & Culture Pass bijzonder toegankelijk voor kleine spelers in de sport- en cultuursector.

We geven je alvast 4 goeie redenen waarom het een slim idee is om je medewerkers te belonen met de Sport & Culture Pass.

1.  Méér koopkracht in de vrije tijd

De digitale Sport & Culture Pass zorgt ervoor dat jouw medewerkers méér koopkracht hebben voor hun vrijetijdsactiviteiten. Naar de dierentuin gaan, een abonnement nemen bij de sportclub, tickets kopen voor een festival, een avondje naar het theater… Dankzij de digitale Sport & Culture Pass kunnen je medewerkers helemaal ontspannen – sportief en cultureel.

2.  Het leven wordt makkelijker met een mobiele Sport & Culture Pass

De digitale Sport & Culture Pass maakt het leven van je medewerkers simpelweg eenvoudiger. Via de QR-code – het kleine broertje van de barcode – krijgen ze nog makkelijker toegang tot hun favoriete hobby’s. Deze mobiele variant zit bovendien altijd in de binnenzak van je medewerkers. Met enkele klikken kunnen ze hun abonnement betalen, een tijdslot reserveren om te sporten of een theaterticket kopen. Handig!

3.  Zorg voor gelukkigere medewerkers

Er zijn weinig dingen die zo’n positieve energie creëren dan een fijne hobby. Het zijn momenten waarop je medewerkers hun batterijen flink kunnen opladen. Even weg van professionele of familiale verplichtingen. Dat stimuleert natuurlijk ook het geluksgevoel. En aangezien geluk op de werkvloer ook invloed heeft op de productiviteit van je bedrijf én zorgt voor trouwe werknemers, begrijp je meteen waarom het zo belangrijk is om de ontspanning van je medewerkers te ondersteunen.

4.  Help kleine en grote cultuur- en sportorganisaties

De coronapandemie had een grote impact op de sport- en cultuursector. Ze probeerden de overheid een hele tijd te overhalen om de maatregelen voor hun organisaties te versoepelen. En eindelijk is het nu zover! Door te kiezen voor de digitale Sport & Culture Pass geef je kleine en grote sport- en cultuurorganisaties dat broodnodige duwtje in de rug. Kleine cultuur- en sportverenigingen zijn bovendien zelden uitgerust met een betaalterminal. Dankzij de handige QR-code, wordt het leven ook voor hen makkelijker.

➤  Hoe werkt de digitale Sport & Culture Pass eigenlijk?

De digitale Sport & Culture Pass is automatisch zichtbaar in de mobiele Sodexo4You-app van je medewerker. Hij bestaat uit drie verschillende elementen:

  • Een barcode
  • Een QR-code
  • Een digitaal kaartnummer (met geldigheidsdatum en 4-cijferige code)

Betalen kan direct via de app, op twee verschillende manieren:

  • Betalen op locatie: de consument genereert een QR-code op zijn of haar telefoon, die door de verkoper wordt gescand.
  • Online betalen: de consument vult een digitaal kaartnummer in op de website van de handelaar, samen met de geldigheidsdatum van de virtuele kaart én de 4-cijferige code. Ook dat kaartnummer is makkelijk terug te vinden in de Sodexo4You-app.

Wil je jouw medewerkers ook laten genieten van alle voordelen die de digitale Sport & Culture Pass te bieden heeft?