Maaltijdcheques van Sodexo: waarom zijn ze de beste oplossing voor jouw bedrijf?

Zoek je een eenvoudige en doeltreffende oplossing om je HR-beleid te versterken en de levenskwaliteit binnen je bedrijf te verbeteren? De maaltijdcheque van Sodexo is een uitstekende manier om je medewerkers een nieuw extralegaal voordeel aan te bieden om hen zo aan je bedrijf te binden en tegelijk te besparen in vergelijking met bijvoorbeeld een salarisverhoging. Hier zijn de redenen waarom je best voor de Lunch Pass kiest voor jou en je medewerkers.

1. Waarom zou je voor de maaltijdcheques van Sodexo kiezen?

Het toekennen van maaltijdcheques aan je medewerkers kan een hefboomeffect hebben op het beleid en de cultuur binnen je bedrijf, meer bepaald op 4 punten:

Nieuw talent aantrekken

Het salarispakket is een van de verleidelijke troeven waarmee een bedrijf toekomstige talenten kan aantrekken. Volgens het BRS* zeggen 75% van de kmo’s dat ze makkelijker rekruteren door verhoogde koopkracht en een erkenningsprogramma aan te bieden. Een maaltijdcheque kan dus het verschil maken en je competitiever maken op de arbeidsmarkt.

Medewerkers fideliseren

Wist je dat 88% van de kmo’s die het werk van hun medewerkers belonen een hogere productiviteit vaststellen? Met maaltijdcheques verhoog je bijvoorbeeld de koopkracht van je medewerkers. Dit extralegaal voordeel beloont je medewerkers die zich daardoor meer betrokken voelen bij het bedrijf en meer motivatie ervaren om het bedrijf verder te ontwikkelen.  
Download de maaltijdcheques whitepaper
 

Salaris optimaliseren

48% van de kmo’s implementeert oplossingen om de aankoopkracht van hun medewerkers te boosten en 82% van de bedrijven die gebruik maken van deze hefboom zien hun productiviteit stijgen. De maaltijdcheque laat je op dit vlak toe om je medewerkers tot € 160 netto per maand te vergoeden bovenop hun salaris, zonder extra kosten voor jou.

Levenskwaliteit verbeteren

De maaltijdcheque biedt medewerkers de mogelijkheid om regelmatiger te lunchen met collega’s en zo ontspannende momenten te creëren, die het gevoel versterken bij het bedrijf te horen en die de team spirit verhogen. Deze gedeelde momenten verhogen het welzijn en de levenskwaliteit op het werk.

2. Hoe werkt de Lunch Pass-oplossing concreet?

Bestel je Lunch Pass® in 4 stappen

Onze Lunch Pass®-oplossing bestellen is heel eenvoudig. Hier zijn de 4 te volgen stappen om je maaltijdcheques in enkele klikken te bestellen: Stap 1: Prijsofferte. Bereken vrijblijvend in 2 minuten de kost van je maaltijdcheques. Stap 2: Ondertekening van het contract. Stap 3: Bestelling van je maaltijdcheques in je Klantenzone. Stap 4: Opladen van de maaltijdcheques op de rekeningen van je medewerkers. Binnen 24 uur na je bestelling ontvangen je medewerkers hun cheques op hun Sodexo-rekening, ook in het weekend.

Je Lunch Pass® op de Sodexo Card

De maaltijdcheque is gedematerialiseerd. Praktischer, sneller en efficiënter, past de nieuwe generatie maaltijdcheques zich aan de huidige betaalmethoden aan. Met de Sodexo Card kan je jouw Lunch Pass® in alle eenvoud en veiligheid gebruiken.
  • Alles in een Deze alles-in-een-kaart verenigt alle elektronische extralegale voordelen op eenzelfde kaart: ze brengt de Lunch Pass®, de Eco Pass® en de Cadeau Pass® samen.
  • Groot netwerk Geen geldverlies meer bij diefstal! Elke Sodexo Card® is beveiligd met een unieke en aanpasbare geheime code. Bovendien kan Card Stop je Sodexo Card® met een eenvoudige oproep blokkeren tegen elk risico van frauduleus gebruik en wordt de kaart automatisch vervangen.
  • Veilig Plus de perte d’argent en cas de vol ! Chaque Sodexo Card® est protégée par un code secret unique et personnalisable. En plus, via un simple appel, Card Stop bloque votre Sodexo Card® contre tout risque d’utilisation frauduleuse et la carte est automatiquement remplacée.
  • Vereenvoudigd administratief beheer Het beschikbare saldo wordt je medewerkers meegedeeld via e-mail. Ze kunnen het ook zelf raadplegen op de website en de mobiele app van Sodexo4You. De informatie over hun Sodexo-rekening is daarnaast ook beschikbaar op het scherm van de betaalterminal, op hun kasticket, in e-mails en sms-meldingen …
 
Download de maaltijdcheques whitepaper
  Tegenwoordig gebruikt een Belg op vier dagelijks Sodexo. Onze oplossing heeft zijn sporen verdiend en ook jij kan haar toepassen in je bedrijf. Wil je hier meer over weten, ontdek de Lunch Pass-oplossing dan in detail of vraag nu vrijblijvend een offerte.vraag nu vrijblijvend een offerte.