Het zomerseizoen is bijna voorbij en jouw gewaardeerde klanten zijn terug van hun zomervakantie. En zoals altijd, komen er dan weer meer vragen naar boven drijven:
- "Hebben jullie iets gezonds op de kaart?"
- "Kan ik dit gerecht met extra groenten en zonder saus krijgen?"
- "Is dat vlees mager?"
Reden? "Ik ben aangekomen op verlof”.
Geen zorgen, wij staan klaar om jou te helpen deze klanten tevreden te stellen. We begrijpen dat je niet altijd grote aanpassingen in de keuken wilt doen, en daarom hebben we een aantal eenvoudige oplossingen voor je bedacht.
➤ 4 gezonde (bij)gerechten om op jouw kaart te zetten
1. Tomaat/garnaal
Zoek het niet te ver. Deze klassieker maak je in no-time klaar en lust iedereen!
Heerlijke tomaten en verse garnalen. Maak er een rijkelijke salade van met frisse sla, wat extra kerstomaten of waarom niet enkele zongedroogde tomaten?
Als optie kan er eventueel wat gerookte zalm aangeboden worden.
Serveer met wat brood in plaats van frietjes en wat mayonaise apart.
Zo kan jouw klant zelf nog beslissen of er toch nog een tikkeltje extra mayonaise bij mag. Iedereen tevreden.
2. Groenten als bijgerecht
Heb jij al wat gezondere opties op de kaart? Een ruim aanbod aan magere vleesgerechten? En ook wel wat visgerechten? Voeg nog enkele bijgerechten toe zoals een rauwkostslaatje of wat gewokte groenten.
Zo geef jij jouw klant de mogelijkheid om wat extra groenten te eten bij zijn of haar varkenshaasje of kippebrochette.
Beide zijn magere opties en met de extra groenten is het sowieso een gezonde keuze.
3. Maak jouw salades nog gezonder
En laat jouw klant zijn salade zelf afwerken.
Geef de vinaigrette of mayonaise apart en laat jouw klant zelf beslissen hoeveel die toevoegt. Ook hier kan je de keuze laten om te serveren met brood of frietjes of - mits een meerprijs - met bijvoorbeeld een extra eiwitbron in plaats van brood.
Denk aan gerookte zalm, kip, garnalen, feta of mozarella.
4. Gebruik volkoren pasta
Meer volkoren en minder witte graanproducten.
Denk aan volkoren pastagerechten met voldoende groenten. Ter inspiratie:
- Kip en gewokte groenten
- Zalm, kruidenkaas en broccoli
- Vegetarisch met tofu of halloumi en spinazie
Jouw klanten appreciëren vast dat jij met de volkoren pasta en voldoende groenten hen een lang verzadigd gevoel geeft.
Ieders buik vol en voldaan.
➤ Artikel in samenwerking met Strak Plan Label | diëtistenpraktijk Strak Plan
Bij Sodexo ondersteunen we jou graag om mee jouw schouders te zetten onder duurzame en gezonde voeding. Daarom krijg jij als Sodexo-handelaar dan ook 20% korting op de formules van Strak Plan Label.
Meer weten over het Strak Plan Label
Dienst tot stand gekomen door online diëtistenpraktijk Strak Plan - www.strak-plan.be