De consumptiecheque evolueert in 2021

Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn de Belgische werknemers en werkgevers ongeziene uitdagingen aangegaan. Iedereen heeft zich snel en flexibel moeten aanpassen aan een nog nooit voorgekomen situatie. Daarom zocht en vond de regering met de consumptiecheque al snel een oplossing waarmee werkgevers hun werknemers konden bedanken voor de geleverde inspanningen en hun motivatie en trouw konden versterken.

In 2021 riep de Belgische regering opnieuw een steunmaatregel in het leven: de coronapremie! Met deze financiële steun wil de regering de koopkracht van Belgische werknemers verhogen doorheen deze aanslepende crisis. Deze coronapremie is beschikbaar in de vorm van consumptiecheques.

Maar hoe is de consumptiecheque eigenlijk veranderd in 2021?

Tot € 500 aan consumptiecheques in 2021

In 2020 konden werkgevers tot € 300 aan consumptiecheques bestellen per medewerker.

Dat bedrag steeg in 2021 tot wel € 500 per medewerker. Dat is een mooi duwtje in de rug voor de koopkracht van je werknemers, bovenop hun nettosalaris. De Belgische economie profiteert hier ook van, aangezien de consumptiecheques enkel in België kunnen uitgegeven worden.

De consumptiecheque wordt elektronisch in 2021!

In 2020 werd de consumptiecheque van Sodexo in België gemaakt en gedrukt op 100% recycleerbaar papier. We zijn er trots op dat we de enige Belgische uitgever zijn die een 100% lokaal circuit kon aanbieden.

In 2021 kreeg de consumptiecheque van Sodexo de nieuwe naam Consumption Pass en werd hij toegevoegd aan de Sodexo Card. Voortaan kan men op de Sodexo Card dus de Lunch Pass (maaltijdcheques), Eco Pass (ecocheques), Cadeau Pass (cadeaucheques), en Consumption Pass (consumptiecheques) combineren.

Zo hebben je werknemers al hun sociale voordelen op een enkele kaart. Handig, niet?

Ontdek onze andere extralegale voordelen

Waar kan je de consumptiecheque uitgeven in 2021?

In 2020 was de consumptiecheque vooral bedoeld als steun voor de lokale handel, die zwaar had geleden onder de crisis. Maar in 2021 veranderde zijn eerste doelstelling naar het verhogen van de koopkracht van werknemers in België.

Daarom is er beslist dat de consumptiecheques aanvaard zullen worden in een ruimer netwerk van bijna 10.000 aanvaardingspunten.

Ontdek hier waar je medewerkers hun consumptiecheques kunnen uitgeven

Één gemende deler: alle consumptiecheques zijn geldig tot en met 31/12/22

Ongeacht de besteldatum of het formaat (papier of elektronisch) van de consumptiecheque, kunnen alle circulerende consumptiecheques besteed worden tot en met 31 december 2022.

Nog steeds even voordelig voor de werkgever

De coronapremie in de vorm van consumptiecheques is ook voordelig voor jou als werkgever. Wist je bijvoorbeeld dat de Consumption Pass, de consumptiecheque van Sodexo, 100% aftrekbaar is en dat je slechts 16,5% werkgeversbijdragen hoeft te betalen?

Bovendien kan je de Consumption Pass ook cumuleren met de papieren consumptiecheques van vorig jaar.

Tot wanneer kan je consumptiecheques bestellen?

Wil jij je medewerkers ook belonen met de coronapremie? Je hebt nog tijd tot 31 december 2021! Na die datum kan je niet meer bestellen.

Gelukkig betekent die ultieme besteldatum voor je werknemers niet dat ze hun consumptiecheques niet meer kunnen besteden. Ze kunnen immers zowel de papieren als de elektronische versie gebruiken tot en met 31 december 2022.