Consumptiecheques, het ideale bedankje met eindejaar!

Hoe kan je je medewerkers het best bedanken met eindejaar? Het is een vraag die veel werkgevers zich elk jaar opnieuw stellen en elk jaar weer gaan ze op zoek naar een sterk idee. Dit jaar hoeft het niet zo moeilijk te zijn: kies voor consumptiecheques en geef zo je werknemers tot wel € 500 netto extra.

Chocolaatjes? Een goede fles wijn? Een plant? Elk eindejaar weer is het zoeken naar leuke ideeën om je medewerkers in de bloemetjes te zetten én te belonen. En sinds afgelopen jaar is het misschien nóg belangrijker, maar daarom ook moeilijker.

Daarom is het van belang om te benadrukken hoe hard je hun inspanningen apprecieert. Wel, met consumptiecheques schenk je hen een mooi eindejaarscadeau!

Wat zijn consumptiecheques?

Sinds 2020 zijn er ongekende inspanningen geleverd op de werkvloer, bijna iedereen heeft meer dan ooit zijn waarde op het werk aangetoond. Om iedereen te bedanken voor hun bijdragen, riep de Belgische regering de coronapremie in het leven.

Deze coronapremie wordt uitgegeven onder de vorm van consumptiecheques, zoals de Consumption Pass van Sodexo. Met consumptiecheques kan je je medewerkers tot wel € 500 extra toekennen bovenop hun netto loon.

Waarom kiezen voor consumptiecheques?

Consumptiecheques zijn dubbel interessant. Ten eerste help je als werkgever bij de ondersteuning van de Belgische economie door te kiezen voor de Consumption Pass! Je schenkt je medewerkers extra koopkracht die zij bij handelaars in heel België kunnen besteden. Van restaurants tot lokale winkels, jouw werknemers kunnen hun consumptiecheques in een brede waaier aan zaken besteden, zij het wel binnen de landsgrenzen.

Ten tweede kies je als werkgever voor een fiscaal interessant, extralegaal voordeel. Je kiest namelijk voor een voordeel dat 100% aftrekbaar is en waarop je een werkgeversbijdrage van slechts 16,5% betaalt.

Wist je dat je de Consumption Pass kan toevoegen aan de Sodexo Card? Ontdek hoe dat kan!

Combineer de consumptiecheque met de Cadeau Pass

Ben je in een gulle bui en wil je met eindejaar echt tonen hoe belangrijk je medewerkers voor jou zijn? Dan kan je er altijd voor kiezen om de consumptiecheque te combineren met de Cadeau Pass, de cadeaucheque van Sodexo. Je kan deze cadeaucheques schenken voor allerlei gelegenheden: verjaardagen, speciale gebeurtenissen en dus ook voor het eindejaar.

Coronapremie voor zelfstandigen

Opgelet! Zelfstandigen kunnen helaas geen beroep doen op de coronapremie als aanvulling op het netto loon. Zij kunnen wel genieten van de voordelen van maaltijdcheques en ecocheques.