Consumption Pass, de koopkrachtpremie van Sodexo

Wil je je medewerkers een duwtje in de rug geven in deze uitdagende tijden? Dan is de koopkrachtpremie iets voor jou! Dit zijn cheques waarmee je je werknemers tot wel € 750 extra koopkracht geeft. De cheques worden toegevoegd op de Sodexo Card.

Plaats je bestelling

Consumption Pass, de koopkrachtpremie van Sodexo

Wil je je medewerkers een duwtje in de rug geven in deze uitdagende tijden? Dan is de koopkrachtpremie iets voor jou! Dit zijn cheques waarmee je je werknemers tot wel € 750 extra koopkracht geeft. De cheques worden toegevoegd op de Sodexo Card.

Plaats je bestelling

Waarom kiezen voor de koopkrachtpremie ?

Met de indexatie en inflatie was 2022 een uitdagend jaar voor jou en je werknemers. Niet alleen woninghuur en energie werden duurder, maar ook voedingsprijzen zijn gestegen. Ook dit jaar blijft de prijs van de winkelkar van je medewerkers toenemen. En zo dienen velen nu op hun voedselbudget te besparen.

Wil jij je werknemers toch een financieel duwtje in de rug geven? Maar zit een loonsverhoging er niet in vanwege het interprofessioneel akkoord voor 2023-2024*? Dan hebben wij goed nieuws! Want dankzij de koopkrachtpremie kan je je werknemers toch dat extraatje geven.

Deze premie kan uitgekeerd worden door bedrijven die goede tot zeer goede resultaten hebben neergezet. Aangezien deze cheques enkel in ons land besteed kunnen worden, ondersteun je zo ook de Belgische economie.

* Een interprofessioneel akkoord (IPA) is een sectoroverschrijdend programmatie- of kaderakkoord dat om de twee jaar wordt afgesloten door de vertegenwoordigers van de sociale partners uit de privésector.

Tot € 750

netto extra koopkracht voor je werknemers

100 %

fiscaal aftrekbaar

Slechts 16,5 %

werkgeversbijdrage

Voordelen voor jou en je medewerkers

 • Fiscaal voordelig

  100 % aftrekbaar en een werkgeversbijdrage van slechts 16,5 %. Je betaalt voor een netto premie van maximum € 750 dus € 873,75 als werkgever.

 • Steun onze Belgische economie

  De koopkrachtpremie kan enkel besteed worden in ons land.

 • Uitgebreid netwerk van handelaars

  De koopkrachtpremie wordt uitgegeven in de vorm van een cheque en kan gebruikt worden voor voedingsmiddelen en ecologische producten en diensten.

 • Tot € 750 netto

  Maximum € 500 voor werknemers van bedrijven die goede resultaten hebben neergezet, en maximum € 750 voor werknemers van bedrijven die zeer goede resultaten hebben behaald.

 • Cumuleerbaar extralegaal voordeel

  Combineer de koopkrachtpremie met andere extralegale voordelen zoals Lunch Pass, Eco Pass, Cadeau Pass ... Bovendien staan ze allemaal op één kaart: de Sodexo Card!

Wat je zeker moet weten over de koopkrachtpremie

Tot wel € 750 per werknemer

Wordt toegevoegd aan de Sodexo Card

Er moet een aangepaste CAO of IAO worden afgesloten

Cumuleerbaar met andere voordelen zoals Lunch Pass, Eco Pass, Cadeau Pass en Sport & Culture Pass, maar ook met eerder uitgegeven consumptiecheques

Eenmalig voordeel dat kan worden besteld tot 31/12/2023

Geldig tot en met 31 december 2024

Mag geen loon of ander voordeel vervangen

Kan niet omgeruild of terugbetaald worden

FAQ

De koopkrachtpremie, die uitgegeven wordt in de vorm van cheques, is 100% fiscaal aftrekbaar en niet belastbaar voor de begunstigde.
De werkgever die deze koopkrachtpremie uitgeeft, moet rekening houden met een werkgeversbijdrage van 16,5 %. Dit betekent dat wanneer voor € 500 koopkrachtpremie wordt verleend, de totale kost voor de onderneming € 582,50 bedraagt. Biedt de werkgever een koopkrachtpremie van € 750 aan, dan is de totale kost € 873,75.

Ondernemingen die tijdens de crisis goede resultaten hebben geboekt, kunnen tot € 500 per werknemer aanbieden. Ondernemingen die zeer goede resultaten hebben behaald tijdens de crisis kunnen tot € 750 aanbieden aan hun werknemers. De criteria voor het definiëren van goede en zeer goede resultaten werden nog niet verduidelijkt.

Helaas staat de huidige wetgeving niet toe dat zelfstandige bedrijfsleiders recht hebben op de koopkrachtpremie.
Indien jij zelf bedrijfsleider bent en jezelf toch de koopkrachtpremie wil toekennen, dan wordt deze gelijkgesteld met loon en kun je niet genieten van enig fiscaal of sociaal voordeel.

Je bent vrij om het bedrag te bepalen tot wel € 500 per werknemer wanneer je onderneming goede resultaten heeft behaald in 2022, en tot € 750 wanneer je onderneming zeer goede resultaten heeft neergezet in 2022.
Opgelet : wil je meer schenken dan € 750, dan wordt het bijkomende bedrag als loon beschouwd en fiscaal ook op die manier behandeld.

Om het je makkelijk te maken, hebben we een vereenvoudigde bestelprocedure ontwikkeld.
Je hoeft geen nieuw contract te ondertekenen.

Ja, er kan ook online betaald worden met de koopkrachtpremie.

Ontdek ook Lunch Pass!

Tot € 160 per medewerker per maand voor een dagelijkse evenwichtige maaltijd!

Meer info

lunch pass