Consumptiecheque

Tot € 300 extra voor jou, je werknemers en de lokale economie. Zo is de Consumptiecheque een belangrijk duwtje in de rug van onze lokale economie waarmee jij en je medewerkers onze Belgische handelaars kunnen helpen hun rug te rechten na een economisch moeilijke periode.

Waar mijn consumptiecheque gebruiken?
consumptiecheque

Consumptiecheque

Tot € 300 extra voor jou, je werknemers en de lokale economie. Zo is de Consumptiecheque een belangrijk duwtje in de rug van onze lokale economie waarmee jij en je medewerkers onze Belgische handelaars kunnen helpen hun rug te rechten na een economisch moeilijke periode.

Waar mijn consumptiecheque gebruiken?

Waarom kiezen voor de Consumptiecheque?

Er hebben de afgelopen weken verschillende namen de ronde gedaan: de Horecacheque, de Coronacheque, de Consumptiecheque… allemaal namen voor dezelfde cheque die uiteindelijk de Consumptiecheque werd. Maar wat houdt deze cheque nu precies in?

Onze lokale economie kan alle hulp gebruiken bij haar heropstart en de Consumptiecheque helpt jou en je medewerkers jullie steentje bij te dragen. Met de voordelige Consumptiecheque schenk je je medewerkers extra koopkracht die ze kunnen uitgeven bij onze lokale handelaars uit sectoren die het tijdens de coronacrisis erg moeilijk hadden. Denk maar aan restaurants, brasserieën en sportieve en culturele activiteiten. Met jullie hulp krijgen we de Belgische economie er weer bovenop!

Opgelet: vanaf 1 januari 2021 en tot en met 30 juni 2021 kan de bestelling van Consumptiecheques enkel gebeuren voor het personeel van een subsidiërende federale overheid of een gefedereerde entiteit waarvoor de financieringsbeslissing van dit voordeel werd genomen tussen 1/11/2020 tot 31/12/2020.

Voor prijsaanvragen contacteer je accountmanager of mail naar sales@sodexo.be

100%

vrijgesteld van
belastingen & sociale lasten

Tot €300

netto extra koopkracht
voor je werknemers

Gevarieerd aanbod

motiveert je medewerkers en helpt
de heropstart van de Belgische economie

Voordelen voor sectoren in moeilijkheden,
maar ook voor jou en je medewerkers

  • FISCAAL VOORDELIG

    De Consumptiecheque is 100% vrijgesteld van belastingen en van socialezekerheidsbijdragen en biedt je werknemers 100% netto extra koopkracht.

  • STEUN ONZE Belgische heropstart

    De Consumptiecheque is enkel geldig in België om bij te dragen aan de heropstart van onze Belgische economie. Zo schenk je je medewerkers €300 extra koopkracht, waarmee ze bijdragen aan de heropstart var de sectoren die het meest geleden hebben, zoals restaurants, brasserieën en sportieve en culturele activiteiten.

  • EEN CUMULEERBAAR EXTRALEGAAL VOORDEEL

    Combineer de Consumptiecheque met onze Lunch Pass, Eco Pass, Cadeau Pass en Sport & Culture Cheque.

Geïnteresseerd in de Consumptiecheque?

Wist je dat de cheques van Sodexo 100% worden geproduceerd én gerecycleerd in België? Zo kunnen wij je als enige Belgische uitgever een 100% lokaal product aanbieden. 

Vergeet niet dat om de consumptiecheque toe te kunnen kennen u een nieuwe cao of individuele overeenkomst af moet sluiten (U kan enkele modeldocumenten terugvinden op de FAQ).

consumptiecheque restaurant

Wat je zeker moet weten over de Consumptiecheque

Tot wel € 300 per werknemer

Mag geen loon of ander voordeel vervangen

Wordt uitgegeven op naam van de medewerker

Kan niet omgeruild of terugbetaald worden

Er moet een aangepaste CAO worden afgesloten

Indien u geen collectieve overeenkomst afsluit moet u gebruik maken van een IAO

De uitgifte van cheques stopt op 31 december 2020, enkel cheques die bestemd zijn voor het personeel van een subsidiërende federale overheid of een gefedereerde entiteit mogen uitgereikt worden tot en tot 30 juni 2021 (voor de volledige informatie verwijzen, zie artikel 6 van de tekst van het Koninklijk besluit van 28/12/2020).

De oorspronkelijke geldigheidsdatum van 7 juni 2021 is aangepast en verlengd tot 31 december 2021.

Ontdek ook de Lunch Pass!

Tot € 160 per medewerker per maand voor een dagelijkse evenwichtige maaltijd!

Meer info