TOP 1O van de populairste extralegale voordelen | Sodexo België

TOP 1O van de populairste extralegale voordelen

Medewerkers stellen extralegale voordelen vaak op prijs bij de samenstelling van hun loonpakket. Misschien bied jij je medewerkers al enkele van deze voordelen aan? Behoren die tot de TOP 10 van de extralegale voordelen? Ontdek het hieronder!

1. Maaltijdcheque

De maaltijdcheque is het favoriete extralegale voordeel van de Belgen. 73% van de werkende Belgen ontvangen een maaltijdcheque per gepresteerde dag, of meer dan een actieve Belg op drie. Meer weten? Download onze maaltijdchequegids.

 
New call-to-action

2. Hospitalisatieverzekering

Meer dan de helft (58%) van de Belgische werknemers geniet van een hospitalisatieverzekering. Maar in de bedrijven met minder dan 10 medewerkers loopt dit terug tot 24%. In bedrijven met meer dan 500 medewerkers zijn niet minder dan 73% van de medewerkers verzekerd.

3. Groepsverzekering

De groepsverzekering is een manier om het wettelijk pensioen aan te vullen tijdens de jaren van professionele activiteit. Bijna de helft van de Belgische werknemers maakt hier gebruik van.

4. Ecocheques

45% van de Belgische werknemers ontvangt ecocheques. Die kunnen ze gebruiken om duurzame dingen en diensten te kopen die bijdragen tot een groenere wereld. Meer info vind je in onze ecochequegids.

 
Alles over de ecocheque in één gids

5. GSM + abonnement

Bijna 40% van de werknemers profiteert van een gsm en bijhorend abonnement van het bedrijf. Dit cijfer lijkt toe te nemen met de jaren.

6. Laptop

Steeds meer werknemers krijgen een laptop ter beschikking. 38% van de werknemers heeft er vandaag al één.

7. Terugbetaling trajecten

37% van de werknemers krijgt zijn traject van huis naar het werk terugbetaald

8. Thuiswerken

Dit voordeel draagt eerder bij tot het welzijn dan tot een financiële meerwaarde, maar wordt toch hoogst gewaardeerd. 30% van de werknemers kan een of meerdere keren per week van thuis uit werken. Dit cijfer neemt jaarlijks toe.

9. Bedrijfswagen

Bijna 30% van de Belgen beschikt over een bedrijfswagen en een tankkaart.

10. Onkostenvergoeding

24% van de medewerkers ontvangt een forfaitaire som om bepaalde werkgerelateerde uitgaven te betalen.

 

Vond je die top tien leuk? Download het hier.

Bron: Jobat.be

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×