Sodexo’s ecocheque wordt 100% elektronisch

Als een van de gevolgen van de Covid-19-crisis en de verandering in het consumentengedrag stopt Sodexo met de productie van papieren ecocheques. Sodexo's eco-cheque wordt voortaan dus 100% elektronisch. Deze beslissing maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Sodexo om zowel aan de behoeften van haar klanten te voldoen als een positieve impact te hebben op het milieu.

De 100% elektronische ecocheque is een beslissing die met zijn tijd meegaat. De Covid-19-crisis heeft laten zien dat er een zeer duidelijke voorkeur van de consument bestaat voor betalingen met kaart, met name voor contactloos betalen. Niet in de laatste plaats om gezondheidsredenen, maar ook voor het snelle en veilige aspect van deze betaalmethode. Een elektronische versie komt daarnaast volledig overeen met één van de doelstellingen van de ecocheque: het aanmoedigen van milieuvriendelijk gedrag.

De Covid-19-crisis en de fysieke afstand die daarbij in acht genomen dient te worden, hebben de limieten van de papieren ecocheque blootgelegd. Veel werkgevers hadden moeite met het ontvangen van papieren ecocheques op kantoor en deze vervolgens te verdelen onder hun thuiswerkende werknemers. De elektronische ecocheques vergemakkelijken het administratieve beheer van bedrijven aanzienlijk. Ook voor de handelaar is de elektronische ecocheque gemakkelijker. En de werknemers zelf stelt het in staat om binnen de 24 uur te profiteren van hun extralegale voordeel. In de afgelopen twee maanden hebben alle belanghebbenden - werknemers, werkgevers, handelaren – de switch van papier naar elektronisch toegejuicht.

Jérôme Lemouchoux, CEO van Sodexo Benefits & Rewards Belgium: "De ecocheque heeft het gedrag van de consument veranderd: hij is geleidelijk aan gewend geraakt aan het kopen van duurzame producten en diensten. Dankzij de ecocheques werd de CO2-uitstoot van de consument in één jaar tijd met 230.000 ton verminderd. Door de gebruiker te helpen de juiste winkels te vinden en goede ideeën voor milieuvriendelijker consumeren te bieden, willen we het duurzame gedrag verder stimuleren. Om dit te doen, belichten we via onze digitale communicatiekanalen lokale winkels die gespecialiseerd zijn in de circulaire economie, biologische winkels, zachte mobiliteit... De overstap naar 100% elektronische ecocheques is een natuurlijke, groenere, veiligere beweging die meer betalingsfaciliteiten biedt, zowel in winkels als online".

Sodexo biedt haar klanten de mogelijkheid om zonder extra kosten voor hun bedrijf over te stappen op de elektronische ecocheque. Voor bedrijven die toch nog liever voor de papieren versie gaan, is het nog mogelijk om tot 31 augustus 2020 te bestellen. Voor de consument spreekt het voor zich dat papieren ecocheques binnen de geldigheidsperiode nog steeds worden geaccepteerd.

De ecocheques zullen beschikbaar zijn via de Sodexo Card, een kaart met vele voordelen: - beschermd door een geheime code - contactless betalen - één kaart voor alle cheques: ecocheques, maaltijdcheques en cadeaucheques - bedrag binnen de 24 uur beschikbaar - eenvoudige raadpleging van het saldo en de geldigheidsduur van elke cheque - een herinnering wanneer de vervaldatum van de cheque nadert

Kurt Ghijsbrecht, Sales & Customer Service Director van Sodexo Benefits & Rewards Belgium: "Overstappen naar een 100% elektronische ecocheque is een logische zet. De overgang is eenvoudig en kan bovendien snel gebeuren. We hebben daarvoor de nodige middelen ingezet en we zullen bedrijven, handelaars en consumenten begeleiden in de switch naar de elektronische ecocheque.”

De 100% elektronische ecocheque past in de visie en de missie van Sodexo: de levenskwaliteit van de Belg, zowel thuis als op het werk, verbeteren. Sodexo werkt al vele jaren aan de ondersteuning van lokale gemeenschappen en heeft een positieve invloed op het milieu. Vandaag maken meer dan één miljoen Belgen gebruik van de diensten van Sodexo Benefits & Rewards, waarbij één op vier Belgen dagelijks in contact staat met Sodexo.

Vragen? Raadpleeg onze FAQ met vaak gestelde vragen

Alles over de ecocheque in één gids