Hoe beloon je jouw medewerkers met een extralegaal voordeel?

Je medewerkers belonen, hoe doe je dat met de cheques van Sodexo?

Kerstmis, eindejaar, Pasen, een verjaardag of zomaar een beloning voor goede prestaties. Als werkgever zijn er tal van redenen om je werknemer te belonen. Extralegale voordelen vallen altijd in de smaak en ook bij Sodexo hebben we enkele interessante opties.

Sodexo biedt werkgevers enkele interessante extralegale voordelen waarmee ze het loonpakket van hun medewerkers aantrekkelijker kunnen maken. Maar soms wil je jouw medewerkers ook eens een extraatje bieden. Zo gaan steeds meer werkgevers bijvoorbeeld op zoek naar leuke eindejaarsgeschenken voor hun medewerkers met de feestdagen in zicht. Bij Sodexo bieden we enkele opties aan. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een cadeaucheque? Of waarom niet de ecocheque?

➤ Ga groen met de Eco Pass, de ecocheque van Sodexo

Het zit er dik in dat je werknemers de feestdagen thuis in hun bubbel zullen moeten doorbrengen. Het feit dat er opnieuw een lockdown geldt, zorgt er bovendien ook voor dat we niet veel meer buiten komen. Mensen beginnen opnieuw projecten in huis en tuin te bedenken. Precies daarom is de Eco Pass een goede keuze om je medewerkers te belonen. Doe-het-zelf-zaken en tuincentra zijn nog steeds open en net daar kunnen jouw medewerkers hun ecocheques goed besteden. Zo kunnen ze materiaal kopen om de tuin winterklaar te maken of kunnen ze de living renoveren met ecologische verf en vloeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De Eco Pass brengt ook heel wat voordelen met zich mee. Zo kan je je medewerkers tot 250 euro cadeau doen, en kunnen ze met de Eco Pass in meer dan 10.000 verkooppunten terecht. Voor jou als werkgever betekent het een besparing tot 57% ten opzichte van een loonsverhoging en dat gecombineerd met een vrijstelling van 100% op sociale lasten. Let wel, het aantal ecocheques dat jouw medewerker ontvangt, staat in verhouding met het aantal effectief gewerkte dagen met loon en daarmee gelijkgestelde dagen. Vergeet trouwens niet dat de Eco Pass enkel collectief kan worden toegekend. Dit houdt in dat al je medewerkers er recht op hebben en je ze niet slechts aan één of enkele van je medewerkers kan toekennen.

Alles over de ecocheque in één gids

➤ Schenk de Cadeau Pass, de cadeaucheque van Sodexo, als cadeau

Met Kerstmis of eindejaar geven werkgevers al eens graag een geschenk om hun medewerkers te bedanken voor hun inzet en hen en te motiveren. Maar een geschenk kiezen waarmee iedereen blij is, is niet altijd even eenvoudig. Daarom zijn de cadeaucheques van Sodexo een mooi alternatief. Ken je medewerkers een bedrag toe waarmee ze zichzelf een mooi cadeau kunnen kopen in een verkooppunt naar keuze. Een nieuw parfum voor het nieuwe jaar of toch liever een nieuwe sweater? Bied hen de keuze.

Als werkgever ben je vrij het bedrag te kiezen dat je aan je medewerkers wilt schenken en ook deze cheque is fiscaal voordelig en vrijgesteld van sociale bijdragen. Je steunt er bovendien ook de economie mee, want op die manier houdt je medewerker er 42% extra koopkracht aan over. Er staat trouwens geen vast bedrag op een cadeaucheque, dat is volledig afhankelijk van de reden waarom jij hem wilt schenken. Het maximumbedrag dat jij je medewerkers kan schenken hangt volledig af van de gelegenheid. Geef je medewerker €120 als eervolle onderscheiding na een lange loopbaan, €40 op feestdagen als Kerstmis en Nieuwjaar of €245 euro wanneer ze besluiten om samen te wonen met hun partner. Vergeet trouwens niet dat de Cadeau Pass enkel collectief kan worden toegekend. Dit houdt in dat al je medewerkers er in dezelfde situatie recht op hebben en je ze niet slechts aan één of enkele van je medewerkers kan toekennen.

Bedank en motiveer je medewerkers met het ideale cadeau

➤ Help de lokale economie met de Consumptiecheque

De Coronacrisis maakt het iedereen moeilijk en zowel jij als je medewerkers werken grotendeels van thuis. Maar ook onze lokale handelaars kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Daarom is deze kerstperiode een goed moment om ook hen wat extra te ondersteunen. Met de Consumptiecheque van Sodexo kan je je medewerkers tot 300 euro extra schenken zodat ook zij de Belgische handelaars kunnen helpen hun rug te rechten tijdens moeilijke periodes.

➤ Kies voor de lange termijn met de Lunch Pass, de maaltijcheque van Sodexo

Misschien is de eindejaarsperiode wel de ideale gelegenheid om je medewerkers te belonen met een cadeau dat ze kunnen gebruiken op lange termijn: de Lunch Pass. De maaltijdcheques van Sodexo bieden hen een extraatje wanneer ze bijvoorbeeld ’s middags buitenshuis gaan voor boodschappen of het afhalen van een lunch of take-away maaltijd van een restaurant. Met de Lunch Pass geef je tot wel 160 euro netto extra per maand, volledig vrijgesteld van sociale lasten. Zo verhoog je hun koopkracht te verhogen én geef je hen de kans om buurtwinkels en restaurants te steunen tijdens deze pandemie.

New call-to-action