Hoe je medewerkers gemotiveerd laten telewerken

Langdurig telewerken creëert een afstand tussen je medewerkers en je bedrijf. Hieronder lees je vijf manieren om contact te houden met je medewerkers en hun motivatie te versterken.

Vandaag meer dan ooit zijn medewerkers de meest waardevolle rijkdom van een bedrijf.

Je kan niet enkel rekenen op je producten: die kunnen immers gekopieerd worden. Neen, wat jou in de allereerste plaats onderscheidt van je concurrenten, is het engagement van je werknemers en hun motivatie om samen de doelstellingen van het bedrijf waar te maken. Hoe sterker de motivatie van je medewerkers en hoe beter ze zich geïntegreerd voelen, des te meer zullen ze geneigd zijn bij je bedrijf te blijven en duurzaam mee hun schouders onder je projecten te zetten.

Maar de coronacrisis heeft je wellicht, net zoals de meeste bedrijven, verplicht om je personeel te laten telewerken. Je mensen werken daardoor al maanden thuis, ver van hun collega’s en hun manager. Dat isolement kan een negatief effect hebben op hun motivatie en hun samenhorigheidsgevoel binnen het bedrijf.

Laat je creativiteit dus de vrije loop en stel je werknemers nieuwe manieren voor om toch in contact te blijven. Hier zijn alvast vijf ideeën om je troepen te motiveren en onderlinge banden weer te versterken.

1. Maak regelmatig een stand van zaken op

Ondanks de afstand die ontstaat door telewerken, is het belangrijk dat je medewerkers op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het bedrijf. Organiseer daarom bijvoorbeeld een keer per maand informatiesessies met het management. Geef hen hier inzicht in de actuele toestand van het bedrijf en de evolutie van de doelstellingen.

Opteer voor een dynamisch formaat, zoals een video gevolgd door een vragensessie met je medewerkers. Je kan ook een verrassingsgast uitnodigen, die zijn ervaring komt delen of een korte opleiding geeft.

2. Luister naar de individuele noden

Het engagement en de motivatie van je medewerkers hangen in grote mate samen met je luisterend oor naar wat zij nodig hebben.

Naast plenaire sessies organiseer je dus best ook individuele gesprekken met je werknemers. Vraag hen hoe hun dagelijkse thuiswerkroutine verloopt, welke problemen ze eventueel ervaren en wat hen zorgen baart. En zoek een antwoord op de vragen die ze zich stellen.

3. Houd informele contacten in stand

Onderlinge relaties tussen collega’s, rond de koffiemachine of tijdens informele contacten, zijn een absolute noodzaak, zowel voor je medewerkers als voor je bedrijf. Om deze contacten in stand te houden en het samenhorigheidsgevoel te versterken, kan je een vast moment afspreken en zo met regelmaat een informeel moment voorzien waar over iets anders kan - en mag - gesproken worden dan het werk.

Nodig je werknemers bijvoorbeeld elke vrijdag om 16u uit voor een virtuele drink; zo kunnen jullie samen de telewerkweek afsluiten. Of organiseer virtuele workshops, zoals kook- of yogalessen, pilates, enzovoort. Hoewel je medewerkers deze dan wel thuis moeten volgen, beleven ze deze workshops toch samen.

4. Behoud je personeelsdag

Dit jaar is het natuurlijk onmogelijk om allemaal samen te komen voor je jaarlijkse bedrijfsdag, of -weekend. Maar laat dat niet aan je hart komen: er zijn tegenwoordig zoveel formules om een geslaagd virtueel event te organiseren.

Of je nu uitpakt met een quiz, karaoke of een sportuitdaging: er zijn ideeën genoeg om er een motiverend moment van te maken en het samenhorigheidsgevoel bij je medewerkers te versterken.

5. Lanceer je eigen bedrijfsradio

Steeds meer bedrijven lanceren tijdens deze langdurige periode van telewerk een bedrijfsradio. Zo kunnen ze met hun werknemers communiceren en tegelijkertijd engagement creëren. Doelstelling? De teams informeren en verenigen via een nieuwe hippe format: de podcast.

Wil je je medewerkers motiveren en ze op een dynamische manier betrekken bij de doelen van je bedrijf? Probeer dan deze originele manier om de band met je medewerkers te versterken en ze op de hoogte te houden.

Onthoud tot slot dat het niet eenvoudig is om gedurende vele maanden alleen en ver van de collega’s te werken. Vergeet niet om je medewerkers te bedanken voor hun engagement. Stuur hen een geschenk of een leuke attentie toe, verhoog de waarde van hun maaltijdcheques of trakteer ze op ecocheques.

New call-to-action