Hoe maaltijdcheques thuiswerk aangenamer kunnen maken

Het coronavirus maakt werken in de meeste bedrijven niet evident. Thuiswerk is de regel. En dat minstens voor enkele weken. Maar saai hoeft dat niet te worden. En daar kunnen maaltijdcheques bij helpen…

De quarantainemaatregelen die het coronavirus met zich meebrengt, zijn voor niemand leuk. Thuiswerk is de regel, je collega’s niet ontmoeten de norm. Maar… in plaats van te klagen en te zuchten, kunnen we er maar beter het beste van maken. Het klinkt misschien wat raar, maar maaltijdcheques kunnen hierbij voor jou en je medewerkers zeker een belangrijke rol spelen.

➤ Doe jezelf een pleziertje

Medewerkers die elke dag vanuit huis werken, hebben vast en zeker nood aan een verzetje. Een bezoek aan de winkel om de hoek om wat lekkers en gezonds in te slaan kan wonderen doen. Even weg uit de isolatie. Heel wat buurtwinkels aanvaarden bovendien maaltijdcheques van Sodexo. Je ontdekt bij welke winkels in jouw omgeving je ze kan gebruiken op www.lokaaluitgeven.be.

Waarom persé de buurtwinkel? In de eerste plaats omdat lokale handelaren het in deze tijden niet gemakkelijk hebben en je steun kunnen gebruiken, maar zeker ook omdat jij zo te voet of met de fiets naar de winkel kan. Zo geniet je ook van de gezonde buitenlucht. Ook dat aspect mag je niet minimaliseren als je aan thuiswerk doet: die dagelijkse fietstocht naar het station of de dagelijkse wandeling naar kantoor is er nu immers even niet. Terwijl die beweging net nu essentieel is.

Probeer natuurlijk van het bezoek aan je buurtwinkel gebruik te maken om je inkopen voor enkele dagen te doen, zodat je zo weinig mogelijk naar de winkel moet. Voor improvisatie is dezer dagen jammer genoeg niet echt plaats.

➤ Ga afhalen

Een andere manier om met je maaltijdcheques een leuk moment met het gezin te beleven, is lekker eten gaan afhalen. Nu alle restaurants en brasserieën gesloten zijn, is dat dé kans om gezellig samen te eten zonder dat je moet koken.

Heel wat restaurants organiseren een afhaaldienst en daar kan je meestal ook met Sodexo-maaltijdcheques betalen. Bij de vaste afhaalrestaurants is dat ook vaak het geval.

Opgelet: uiteraard moet je bij je afhaalrestaurant ook de ‘social distance’ van 1,5 meter respecteren

➤ Betaal contactless en vermijd contact

Tot slot nog een hygiënetip: betaal zo veel als mogelijk met een betaalkaart. Heb je geen saldo meer op je Sodexo Card, dan betaal je best met je bankkaart. Zo hoef je geen geld uit te wisselen met de winkelier.

Nog beter is contactloos betalen. Wie betaalt door met z’n kaart naast de terminal te ‘swipen’, heeft uiteraard nog minder kans om met het coronavirus in contact te komen. Dat is al mogelijk met de nieuwe Sodexo Card.

En nu… tijd voor een virtuele aperitief! Al het nodige heb je dankzij je maaltijdcheques natuurlijk al in huis…

New call-to-action