Hoe kan je je medewerkers motiveren in 2020?

Wil je 2020 meteen in de hoogste versnelling starten en je teams voor het hele jaar motiveren? Goed idee! Kondig tijdens een teamvergadering aan dat je hen wil belonen en aanmoedigen voor de komende uitdagingen. Meteen ook het ideale moment om hen te vertellen dat je een kleine verrassing voor hen in petto hebt?

1. Organiseer een kick-off voor 2020

Breng iedereen in een losse sfeer samen door bijvoorbeeld een ontbijtje te organiseren met warme en koude dranken, croissants en chocoladebroodjes. Je kan van deze gelegenheid gebruik maken om je medewerkers te herinneren aan de prioriteiten en hoofddoelen voor je bedrijf voor het komende jaar. Een mooi moment om alle neuzen in dezelfde richting te zetten en zo de kansen te maximaliseren om de doelstellingen te bereiken.

2. Feliciteer je teams en moedig hen aan

Je medewerkers voeren hun taken altijd zo goed mogelijk uit. Soms is erkenning voor het uitgevoerde werk voor je medewerkers de mooiste beloning. Je kan dat natuurlijk mondeling doen, maar waarom ook niet eens schriftelijk, met bijvoorbeeld een aanbeveling op Linkedin! Het is een leuk en persoonlijk gebaar, waarmee je aantoont dat je het werk en de kwaliteiten van je medewerkers waardeert. Nood aan inspiratie? Lees deze tips.

 
Bedank en motiveer je medewerkers met het ideale cadeau

3. Geef hen de kans om opleidingen en cursussen te volgen

Natuurlijk hebben je medewerkers hun kwaliteiten en expertise, maar misschien beschikken sommige van je medewerkers over verborgen talenten! Een opleiding of een nuttig certificaat kan hen helpen deze bekwaamheden te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Bovenop de meerwaarde die je medewerker je bedrijf kan bieden met deze nieuwe expertise, vormt deze mogelijkheid ook een blijk van je waardering voor je medewerker.

4. Plan een teambuildingactiviteit

De start van het jaar is ook een ideaal moment voor een teambuildingactiviteit om de banden tussen de oudere medewerkers en de nieuwkomers te versterken. Een teambuilding breekt het ijs en laat teams toe om elkaar anders te leren kennen dan tijdens het werk. Het voordeel? Gemotiveerde teams en een betere samenwerking op lange termijn.

5. Denk aan een gepersonaliseerd geschenk voor elke collega

Het jaar starten met een verrassingsgeschenk is de beste garantie voor een goed humeur en erkenning. Let echter wel op dat je je niet vergist in de cadeaukeuze … Om risico’s te vermijden kan je steeds voor een cadeaucheque kiezen zoals de Cadeau Pass. Met deze attentie kiest de medewerker zelf het cadeau dat hem of haar echt plezier doet. Zo geef je zeker het perfecte cadeau! Het grote voordeel van de Cadeau Pass? Hij is 1 jaar geldig en kan gebruikt worden in meer dan 10.000 winkels over heel België!

Bedank en motiveer je medewerkers met het ideale cadeau