Eco Pass: voortaan nóg meer mogelijkheden voor je medewerkers

Heb jij het loonpakket van je medewerkers aangevuld met fiscaal voordelige ecocheques? Slimme zet, want met Eco Pass van Sodexo stimuleer je duurzame aankopen – én versterk je de koopkracht van je werknemers.

Vanaf vandaag zijn de winkelmogelijkheden groter dan ooit. De lijst met ecologische producten en diensten die met ecocheques aangekocht kunnen worden, is immers sinds 1 maart 2023 uitgebreid.

➤ Wat is nieuw?

Eco Pass werd natuurlijk ontwikkeld om het leven van je werknemers eenvoudiger te maken. Door duurzame aankopen te stimuleren, krijgen ze toegang tot diensten en producten die hun levenskwaliteit verbeteren – én zacht zijn voor het milieu. Voortaan gebruiken je medewerkers hun Eco Pass ook voor:

1. Een parkeerplaats of abonnement op een fietsparking ?

Vlottere en veelzijdige mobiliteit? Voortaan helpt Eco Pass daarbij. Een fiets of vervoersbewijs voor het openbaar vervoer aankopen was al mogelijk. Voortaan gebruiken je werknemers hun ecocheques ook om een parking te betalen of een abonnement te nemen op een bewaakte fietsparking.

2. Het huren van toestellen en gereedschap ?

Wat is er milieuvriendelijker dan het huren van toestellen of gereedschap dat je slechts uitzonderlijk gebruikt? Als de producten beantwoorden aan dezelfde voorwaarden als de aankoop van tweedehandsproducten, kunnen je medewerkers die voortaan ook huren met ecocheques – bij de juiste organisaties, natuurlijk.

3. Alle producten met een FSC- of PEFC-label ?

Duurzaam bosbeheer ondersteunen via ecocheques, dat klinkt logisch! Daarom zijn ook bamboe en natuurrubber met een FSC- of PEFC-label toegevoegd aan de lijst met producten.

4. Grote tweedehands elektrotoestellen ?

Kleine tweedehandse elektrotoestellen aankopen met ecocheques, dat kon al. Vanaf nu kopen je werknemers ook hun wasmachines, vaatwassers of grasmaaiers tweedehands met Eco Pass! Hybride apparaten – die zowel op fossiele brandstof als elektriciteit werken – zijn uitgesloten.

➤ Kies ook voor Eco Pass

Geef je werknemers toegang tot een hele waaier van bewuste, duurzame aankopen en diensten. Met Eco Pass versterk je hun koopkracht op een veelzijdige manier. Bekijk hier de volledige lijst van aankoopmogelijkheden met ecocheques!