De Consumptiecheque is verkrijgbaar bij Sodexo

Het is zover, het Koninklijk Besluit dat de praktische en wettelijke voorwaarden van de Consumptiecheque vastlegt, is gepubliceerd. Concreet betekent dit dat het ons voortaan is toegestaan om je bestellingen te aanvaarden en dat alle aspecten van de Consumptiecheque zijn gedefinieerd.

Praktische informatie

  • Een mooie bonus: Tot € 300 in Consumptiecheque per medewerker
  • Voordelig voor jou en voor je medewerkers: 100% aftrekbaar en vrijgesteld van bijdragen
  • De cheque is enkel geldig in België, vermits hij tot doel heeft de Belgische economie te herlanceren
  • De Consumptiecheque zal geldig zijn tot 7 juni 2021 (ongeacht de datum waarop je hem besteld hebt)
  • Je kan de Consumptiecheque bestellen tot en met 31 december 2020
  • De ondertekening van een CAO/IAO is noodzakelijk voor de toekenning van de Consumptiecheque. Download hier een CAO-model (Collectieve Arbeidsovereenkomst) of een IAO-model (Individuele Arbeidsovereenkomst).
Bij Sodexo dragen we bij tot een collectieve inspanning en zien we af van elke winst op deze cheque om de juiste prijs te factureren: uitsluitend de productiekost van de cheque. De Consumptiecheque zal aanvaard worden door talloze restaurants, brasseries, sportclubs en voor een hele reeks sportieve en culturele activiteiten.
Consumptiecheques bestellen

Wat is een Consumptiecheque?

De Consumptiecheque kent vele synoniemen: Coronacheque, Horecacheque, € 300 Cheque, Restaurantcheque …

De Belgische overheid heeft de Consumptiecheque gelanceerd om de sectoren te lanceren die het hardst zijn getroffen door de coronacrisis.

De cheque in papierformaat maakt het mogelijk om Belgische werknemers een extra koopkracht van € 300 te schenken die ze kunnen uitgeven in restaurants, sportclubs en een hele reeks culturele activiteiten. De actoren in deze sectoren hebben erg geleden onder het coronavirus door de langdurige sluiting van meerdere maanden, die hen verhinderde hun activiteiten uit te oefenen.

Een Consumptiecheque aan je medewerkers schenken is een elegante manier om hen te danken voor hun inspanningen tijdens de voorbije maanden en om hen te motiveren voor de komende uitdagingen. Bovendien herlanceer je zo mee de Belgische economie.

De Consumptiecheque is natuurlijk cumuleerbaar met de Lunch Pass, de Eco Pass, de Cadeau Pass en de Sport & Culture Pass.

Wil je Consumptiecheques bestellen?

We bieden je een bestellingsformulier aan. Bezorg ons je gegevens en we nemen contact met je op om je te begeleiden bij je bestelling.

Wist je dat de Sodexo cheques voor 100% in België zijn gemaakt en gerecycleerd? We zijn de enige Belgische uitgever die een 100% lokaal circuit aanbiedt.

Consumptiecheques bestellen

Op zoek naar andere oplossingen ter motivatie?

Ontdek onze extralegale voordelen: ze zijn ideaal om je salarispakketten te verrijken en zijn voordelig voor jou én je medewerkers.

Meer dan 2.050.000 medewerkers (1 werker op 2) maken gebruik van maaltijdcheques in België. De jouwe ook? Deze extra koopkracht voor voedingsmiddelen kan oplopen tot € 160 per maand en per medewerker. Je vindt alle info op de pagina van onze Lunch Pass, de maaltijdcheque van Sodexo.

Ook de ecocheque van de Sodexo, de Eco Pass, wordt erg gewaardeerd door zowel werkgevers als hun medewerkers. Deze bonus tot € 250 per medewerker en per jaar moedigt duurzame aankopen aan en draagt bij tot het welzijn van onze planeet. Je vindt alle info op de pagina van onze Eco Pass, de ecocheque van Sodexo.