De coronapremie: een fijne manier om dank je te zeggen

Coronapremie. Consumptiecheques. De termen klinken je waarschijnlijk niet onbekend in de oren, maar weet je ook wat ze jou als werkgever kunnen bieden? En waarom ze zo interessant zijn voor je medewerkers? Wij leggen het je graag uit.

2020 was een uitdagend jaar. Zowel jij als je medewerkers hebben de afgelopen maanden een ongekende situatie doorploegd. Iedereen moest zich snel aanpassen aan nieuwe fysieke en mentale omstandigheden. Met succes! Daarom is dit misschien wel het moment om hen te belonen én te motiveren voor wat nog voor hen ligt.

Gelukkig is dat eenvoudiger dan je zou denken. Sinds kort kan je als werkgever beroep doen op de coronapremie, een nieuwe premie waarmee je je medewerkers kan belonen op een fiscaal interessante manier. Deze coronapremie wordt uitgegeven in de vorm van consumptiecheques en laat je toe om je medewerkers tot wel € 500 extra aan te bieden bovenop hun netto loon.

➤ De voordelen van de coronapremie

De coronapremie brengt heel wat voordelen met zich mee en vormt zo een interessant extralegaal voordeel voor alle partijen. Eerst en vooral zijn consumptiecheques 100% aftrekbaar. Bovendien betaal je als werkgever een werkgeversbijdrage van slechts 16,5%. Voor een netto coronapremie van € 500, betaal je als werkgever dus maar 582,5 euro. Een kleine kost voor een groot voordeel dus. Handig, toch?

➤ Waar kan je je consumptiecheques gebruiken?

Wanneer je je medewerkers een coronapremie toekent, beloon je niet enkel hen, maar steun je meteen ook de Belgische economie. Consumptiecheques kunnen immers enkel in ons eigen land besteed worden. Van restaurants tot lokale handelszaken, je medewerkers kunnen met hun consumptiecheques terecht bij een uitgebreid netwerk van lokale handelaars.

➤ Bestel nu de Consumption Pass

Sinds 01/08/21 kan je als werkgever de coronapremie, en dus ook de Consumption Pass, bestellen. Als je de premie wil uitreiken, moet je voor 31/12/21 een collectieve arbeidsovereenkomst laten ondertekenen waarin staat dat de premie zal toegekend worden. Je hebt dan tot 31/03/22 de tijd om de Consumption Pass aan jouw werknemers te geven.

➤ Coronapremie voor zelfstandigen

Opgelet! Zelfstandigen kunnen helaas geen beroep doen op de coronapremie als aanvulling op het netto loon.

Wil je de Consumption Pass bestellen voor je medewerkers? Vul hier ons contactformulier in en onze experts zullen je helpen bij je bestelling.

Wist je al dat je de Consumption Pass kan toevoegen op de Sodexo Card en zo je medewerker meer extralegale voordelen kan toekennen? Ontdek hier al onze extralegale voordelen.