Bekende en onbekende uitjes uitgetest: Bokrijk

Waar ga ik het best met mijn gezin heen? Wat is de beste plek voor een dagje uit met vrienden? En waar hou je de beste teambuilding? Wij zijn graag jouw gids voor de beste uitjes. Voor jou uitgetest: Bokrijk. img1

Waarom zou je gaan?

Omdat Bokrijk wel over het culturele erfgoed van ons land vertelt, maar dat zeker niet op een oubollige manier doet. We geven het toe, we hadden niet meteen het meest dynamische beeld van dit openluchtmuseum dat we voor het laatst bezochten toen we een jaar of tien waren, maar die indruk klopt alleszins niet meer met hoe het er vandaag aan toegaat. Bokrijk mag dan de deuren geopend hebben in 1958, het is ondertussen met z’n tijd mee. Getuige de geweldige expo over Pieter Bruegel, die nog tot 20 oktober loopt. Wie wil, kan er deelnemen aan een interactief game in ‘augmented reality’. Plezier voor jong en oud verzekerd. Daarnaast valt ook de (permanente) expositie Sixties op. Je waant je zo in de tijd van Love, Peace & Understanding. En, oh ja, dit park is zo groot dat je onmogelijk alles in een dag gezien hebt. Ons volgend bezoekje is alvast gepland.
img2

Is het goed gelegen?

Centraal gelegen kunnen we Bokrijk moeilijk noemen. Vanuit Brussel doe je er – zelfs buiten de spitsuren – toch nog meer dan een uur over. Voordeel is wel dat het park en de buurt errond baden in een enorme rust. Je kunt hier trouwens ook fietsen door het water én… naast het park bevindt zich waarschijnlijk één van de grootste speeltuinen van het land.
img3

Met welk soort gezelschap ga je het best?

Wij gingen erheen met twee kinderen (zes en vier) en voor gezinnen is dit de ideale uitstap: de kinderen ravotten, de ouders leren wat bij. Pas wel op dat je met je kinderen voorbij de schuur en het plein met volksspelen geraakt. Dat blijkt immers behoorlijk verslavend. Voor een uitstapje met vrienden is het adrenalinegehalte misschien wat aan de lage kant, maar als teambuilding kan een bezoek aan Bokrijk zeker ook. Het park biedt zelfs special pakketten en activiteiten aan.
img4

Wanneer ga je het best?

De term openluchtmuseum spreekt voor zich. Bokrijk bezoek je best bij mooi weer. Maar zelfs wanneer het wat kouder of bewolkt is, is het er leuk vertoeven. Het park telt talloze huizen en schuren, waardoor je af en toe kan schuilen indien nodig.
img5

Krijg je waar voor je geld?

Bokrijk is een provinciaal domein. De inkom valt dan ook best mee, zeker voor kinderen tot 12 jaar. Voor wie kind is of zich kind voelt: de speeltuin is gratis.
img6

Wat is de absolute topper?

Wie kan dat beter vertellen dan de vierjarige Robbert: “De twee speeltuinen waren het leukst. In het park kan je met oude spelletjes spelen. En daarbuiten was er een supergrote speeltuin. Papa, wanneer komen we terug?” Elke maand testen we een bekend of onbekend uitje uit. Omdat het aanbod zo gigantisch is en je soms het bos door de bomen niet meer ziet. Wist je trouwens dat je voor een bezoek aan Bokrijk je Sport & Culture Pass kan gebruiken? Meer info op de site