4 redenen om nu over te stappen op elektronische ecocheques

Ecocheques zijn een weldaad voor de koopkracht van je werknemers. Ben je van plan om ze er dit jaar mee te verrassen? Laat de papieren cheques dan voor wat ze zijn en ga voluit voor de elektronische versie. Wij leggen je graag uit waarom …

1. Omdat de papieren versie zou kunnen verdwijnen

In september 2018 adviseerde de Nationale Arbeidsraad (NAR) om de papieren ecocheques te annuleren en volledig over te gaan tot de elektronische versie, zoals reeds het geval is voor de maaltijdcheques. Dit advies dient nog goedgekeurd te worden door de regering alvorens het wordt omgezet in een koninklijk besluit dat dit alles kracht zal bijzetten.

2. Omdat elektronisch milieuvriendelijker is

Het lijkt een beetje bizar, maar papieren ecocheques zijn zelf niet zo milieuvriendelijk. Als je overstapt op de elektronische versie, spaar je niet alleen de bomen, maar verlaag je ook de CO2-uitstoot. Want elektronische cheques moeten niet langer bij de bedrijven worden afgeleverd, ze komen rechtstreeks op de Sodexo Card® van de begunstigden terecht. Je geeft dus je beleid inzake duurzame ontwikkeling een concrete invulling en je spoort je werknemers aan om milieuvriendelijker te consumeren.

3. Omdat het gemakkelijk en snel gaat!

Elektronische ecocheques zijn al na 24 uur beschikbaar in de accounts van de begunstigden. Terwijl de levering van papieren cheques altijd enkele dagen in beslag neemt. Er hoeft ook niemand aanwezig te zijn om ze in ontvangst te nemen. En de kosten voor beveiligd transport vallen weg! Nog een voordeel is dat je medewerkers genoeg hebben aan één enkele kaart - hun Sodexo Card® – om alle soorten cheques uit te geven (Eco Pass®, Lunch Pass®, Cadeau Pass®). Zij kunnen bovendien 7 dagen/week en 24 uur/dag hun saldo opvragen, via een app op de website Sodexo4you, een interactieve telefoondienst of hun kasticket. En als het saldo ontoereikend is, laat de betaalterminal het resterende bedrag zien (de Sodexo Card® werkt immers als een bankkaart). Het risico op vervallen cheques is ook veel kleiner: de gebruiker ontvangt 3 maanden, 1 maand en 15 dagen vóór de vervaldatum een e-mail.

4. Omdat de oplossing 100% veilig is

Als een begunstigde zijn papieren ecocheques verliest of als die gestolen worden, dan is hij ze onherroepelijk kwijt. Maar als zijn kaart weg is, hoeft hij alleen maar Card Stop te bellen. Zijn kaart wordt dan onmiddellijk geblokkeerd en hij ontvangt een nieuwe. Hij behoudt ook het saldo van zijn cheques. Nog beter zelfs: ze blijven 5 dagen langer geldig, als compensatie voor de tijd om hem een nieuwe kaart te bezorgen. En het gebruik van de kaart is extra beveiligd met een pincode. Overtuigd? Dan is de volgende stap heel eenvoudig: vraag een offerte aan, zonder enige verbintenis!